شناخت انواع جوشکاری، کمک می کند تا بهترین روش را برای هر نوع فلز انتخاب کنید و بدانید با توجه به اهداف اتصالات از چه نوع پروفیل، ورق یا مقاطع فلزی برای اهداف مد نظر خود استفاده نمایید. انواع مختلفی از روش های جوشکاری وجود دارد که هر یک از آن ها دارای مزایا و معایبی هستند. برای انتخاب بهترین روش جوشکاری باید بر اساس مولفه های مختلفی مانند نوع فلز، ضخامت آن، محل انجام عملیات جوشکاری، تجهیزات و بودجه تعیین شود. انواع روش های جوشکاری ذوبی، غیر ذوبی، الکتریکی یا قوس الکتریکی وجود دارند که هر کدام ویژگی های منحصر به فردی دارند.

بنابراین شناخت انواع جوشکاری آهن به صنعتگران کمک می ‌کند تا با درک محدودیت‌ ها و قابلیت‌ هایی که هر فرایند جوشکاری ارائه می دهد، به دنبال روش‌ های جدید و نوآورانه‌ باشند. ما در این مقاله درباره انواع جوشکاری مفصل توضیح خواهیم داد. همچنین مقاله تحلیل نمودار قیمت پروفیل از گذشته تا کنون میتوانید به شما در هنگام خرید پروفیل کمک کند.

انواع جوشکاری و کاربردهای آن

 انواع جوشکاری بر اساس کاربرد

انواع جوشکاری را بر اساس نوع کاربردی که در صنایع مختلف دارند، می توان به انواع جوشکاری صنعتی، ساختمان سازی و جوشکاری با الکترود تقسیم بندی کرد.

انواع جوشکاری صنعتی و کاربردهای آن

صنایع مختلف برای پیشبرد اهداف و ساخت قطعات جدید به جوشکاری نیاز دارند. انواع جوشکاری های صنعتی در کاربرد و روش با جوشکاری معمولی تفاوت دارند، اما این تنها فرق آن ها نیست. جوشکاری صنعتی با معمولی در حجم و مقیاس کار، تجهیزات، استاندارد و ایمنی، سطح دقت و مهارت و هزینه و مواد اولیه متفاوت است. جوشکاری صنعتی تحت استانداردهای سخت گیرانه ملی و بین المللی انجام می شود، نیاز به تجهیزات پیشرفته و نیروی کار متخصص دارد که این عامل خود به خود باعث بالا رفتن هزینه ها خواهد شد. همچنین بیان این نکته ضروری است که جوشکاری صنعتی با مواد خاص سر و کار دارد و غالبا در حجم بزرگ و تولید انبوه انجام می گیرد. لازم به ذکر است که یکی از عوامل تأثیرگذار بر هزینه‌های جوشکاری، قیمت پروفیل مصرفی در پروژه ‌ها است که بسته به جنس و ابعاد آن متفاوت خواهد بود.

انواع جوشکاری صنعتی و کاربرد آن را می توان این گونه معرفی کرد:

جوشکاری قوس الکتریکی

این نوع از جوشکاری خود به چهار زیر مجموعه تقسیم می شود. نخست جوشکاری قوس دستی، در این روش از الکترود فلزی روکش دار برای انتقال جریان استفاده می شود و برای ساخت مخازن، امور عمرانی و تعمیرات از این روش استفاده می شود. دوم جوشکاری قوس زیر پودری است که در این روش، قوس الکتریکی زیر سطحی از پودر روانساز مخفی می شود و در صنایع بزرگی مانند کشتی سازی و پل سازی کاربرد دارد. روش سوم از انواع جوشکاری قوس الکتریکی، جوشکاری قوس با گاز محافظ است. طی این فرآیند از گازهایی مانند آرگون استفاده می شود و در خودروسازی یا برای اتصال قطعات فلزی سبک، کاربردی است. چهارمین مورد، جوشکاری قوس تنگستن با گاز محافظ است. از این روش برای جوشکاری فلزات غیر آهنی مانند آلومینیوم برای صنایع غذایی یا هوا فضا استفاده می شود.

جوشکاری مقاومتی

جوشکاری مقاومتی به روش هایی گفته می شود که از گرما و فشار برای اتصال قطعات فلزی استفاده شود. گرمای حاصل در این روش از طریق مقاومت الکتریکی قطعه در نقطه اتصال به وجود می آید. از انواع جوشکاری مقاومتی می توان به جوشکاری نقطه ای و جوشکاری درز اشاره کرد. از این روش ها در صنایع خودروسازی یا لوله سازی استفاده می شود. جایی که باید سطح جوشکاری تمیز باشد و مقطع جوش، ردی از خود بر جای نگذارد.

انواع جوشکاری بر اساس کاربرد کدام است؟

جوشکاری اولتراسونیک

از این نوع جوشکاری برای اتصال ورق های فلزی نازک یا قطعات پلاستیکی استفاده می شود و در آن امواج فراصوت برای اجرای فرایند جوش، مورد استفاده قرار می گیرند.

جوشکاری گازی

در این روش از انواع جوشکاری صنعتی از دو گاز یعنی اکسیژن و استیلن استفاده می شود تا گرما و شعله ایجاد کنند برای اتصال قطعات فلزی. در این نوع جوشکاری گاز اکسیژن نقش عامل اکسایش را بازی می کند و استیلن به عنوان سوخت مورد استفاده قرار می گیرد.

جوشکاری لیزری

در این روش پرتوهای لیزر با ایجاد گرما و حرارت، باعث ذوب شدن سطح فلز و اتصال قطعات به هم می شوند.

جوشکاری اصطکاکی

در این روش، خبری از ذوب نیست و اتصال قطعات به وسیله اعمال فشار حرارتی و اصطکاک به وجود می آید. معمولا برای قطعات صنعتی سنگین از این روش استفاده می شود.

انواع جوشکاری در ساختمان‌ سازی

در صنایع عمرانی برای اتصال تیرها، ستون ها، قاب ها و دیگر مصالح فلزی از انواع جوشکاری که در ادامه شرح داده می شود استفاده می گردد.

جوشکاری دستی

یکی از روش های رایج در صنایع ساختمانی برای جوشکاری، روش دستی و با قوس الکتریکی است. در این روش از الکترودهای روکش دار استفاده می شود که با ذوب شدن، درز بین دو قطعه را پر می کنند و اتصال انجام می شود.

جوشکاری خودکار و نیمه خودکار

در صنایع عمرانی جوشکاری می تواند به شیوه خودکار یا نیمه خودکار در روش های مختلفی نظیر جوش زیر پودری، جوش تحت حفاظت گاز با الکترود مصرفی، جوش تحت حفاظت گاز با الکترود تنگستن یا جوش گاز الکتریکی انجام شود.

جوشکاری خمیری

یکی از انواع جوشکاری ساختمانی روش فورجینگ یا خمیری است که برای جوش دادن میلگردها مورد استفاده قرار می گیرد.

در نظر داشته باشید با توجه به اینکه در صنایع ساختمانی مصالح فولادی و آهنی بسیار پر کاربرد هستند، انتخاب بهترین روش جوشکاری برای آهن به عوامل مختلفی مانند ضخامت قطعه، نوع آهن که از چه جنسی باشد، شرایط پروژه و تجهیزات در دسترس بستگی دارد. اینکه مصالح آهنی کربنی باشند یا ضد زنگ، آلیاژی باشند یا غیره، بر انتخاب بهترین روش جوشکاری تاثیر می گذارد. برای اطلاع از به روز ترین قیمت آهن کلیک کنید.

با انواع جوشکاری در ساختمان‌ سازی آشنا شوید

انواع جوشکاری با الکترود

از انواع روش جوشکاری با الکترود در صنعت استفاده های فراوانی می شود و طی این فرایند، الکترود به عنوان ماده پرکننده و عامل ایجاد قوس الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد. این روش خود به زیر مجموعه هایی تقسیم می شود:

جوشکاری قوس دستی

 طی این روش، جوشکار الکترود مصرفی را با دست نگه می دارد و قوس الکتریکی بین الکترود و قطعه مورد نظر ایجاد می ‌شود. این روش، در فضاهای باز قابلیت اجرایی دارد و برای امور عادی و روزمره هم کاربردی است.

جوشکاری تحت حفاظت گاز با الکترود تنگستن

در این روش از الکترود تنگستن استفاده می شود که غیر مصرفی است و از یک گاز بی‌ اثر مانند آرگون هم برای محافظت از منطقه جوش بهره می گیرند.

جوشکاری تحت حفاظت گاز با الکترود مصرفی

در این روش از انواع مدل جوشکاری از الکترود مصرف‌ شونده استفاده می شود و گاز محافظ هم وجود دارد. سرعت اجرای این روش بسیار بالاست و برای اتصال انواع فلزات کاربردی است.

جوشکاری قوس فلزی با پودر محافظ

 در این روش از جوشکاری، الکترود توپودری مورد استفاده قرار می گیرد که هم نقش محافظت از سطح فلز را دارد و هم به عنوان ماده پرکننده عمل می‌ کند. این شیوه در فضای باز قابل اجراست و حتی به کمک آن می توان قطعات زنگ زده را نیز جوش داد.

سوالات متداول

بهترین روش جوشکاری برای آهن چیست؟

انتخاب بهترین روش جوشکاری برای آهن به عوامل مختلفی مانند ضخامت قطعه، نوع آهن که از چه جنسی باشد، شرایط پروژه و تجهیزات در دسترس، بستگی دارد.

تفاوت جوشکاری صنعتی با جوشکاری معمولی چیست؟

انواع جوشکاری صنعتی در کاربرد و روش با جوشکاری معمولی تفاوت دارند، اما این تنها فرق آن ها نیست. جوشکاری صنعتی با معمولی در حجم و مقیاس کار، تجهیزات، استاندارد و ایمنی، سطح دقت و مهارت و هزینه و مواد اولیه متفاوت است.


      شوک بزرگ! وقت سفارت آلمان در 14 روز – روشی که سفارت نمیخواهد شما
   مدیر وبلاگ
خبر مایه
آمار وبلاگ

بازدید امروز :1
بازدید دیروز :1
کل بازدید : 50
کل یاداشته ها : 3


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ